Valus reied, Reie lähendajalihaste rebend

Mul on kaks korda olnud tromboflebiit. Terve keha saladus Kindlat viisi vigastuste vältimiseks kahjuks ei ole, küll on aga palju eri võimalusi, mida kombineerides saab tagada keha toimimise ka raskeimates tingimustes. Soovitan võimalusel enne teha ka gastroskoopia, et hinnata võimalike tüsituste veritsuste riski. Igal konkreetsel juhul tuleb langetada konkreetne otsus patsiendist sõltuvalt.

Tuhara ja reie piirkonda läbib ka inimkeha suurim ning pikim närv — istmikunärv. Puusaliiges on tänu nendele struktuuridele väga tugev ning selle ehitus eraldab inimest ülejäänud umbes kahesaja viiekümnest liigist primaatidest, võimaldades meil käia kahel jalal. Tugevusest hoolimata võib puusa piirkond meid vahel alt vedada ja hakata tekitama valu. Selles artiklis tuleb juttu, mis võib puusa piirkonnas valu põhjustada ning kuidas see ülejäänud keha mõjutab.

Puusapiirkonna probleemide mõju ümbritsevatele liigestele. Üheks põlveliigese vigastuse ning valu riskifaktoriteks on puusa piirkonna lihaste ebapiisav kontroll liikumistel, eriti siserotatsiooni ning adduktsiooni jala lähendamine küljelt suundades. Põlveliigeses võivad sellise lihaskontrolli häirumise tagajärjel tekkida patellafemoraalne Outlook Osteokondrose ja reieluu vaheline valu, iliotibiaaltrakti valusündroom või ilmenda erinevaid vigastusi ACL, meniski traumad jt.

Puus ning alaselg liiguvad omavahel kooskõlas ning hästi koordineeritult, piirangud ühe liikuvuses mõjutavad ka teist. Puusaliigese patoloogiad võivad põhjustada alaselja nõgususe valus reied ristluu nurga sacral slope suurenemist, mis suurendab koormust alaselja selgroolülide omavahelistele struktuuridele. Spordis võib puusaliigese liikuvuse defitsiit esile kutsuda kompenseerivaid liikumismutreid alaseljast, mis võib aja möödudes tekitada valu sellised spordialad, kus on vaja puusa ning alaselja koos eksisteerivat liikumist — golf, tennis jt.

Samuti on leitud seos hüpermobiilse üliliikuva puusaliigese ning alaselja valu vahel. Femoroatsetabulaarne pitsumine Femoroatsetabulaarset pitsumist iseloomustab liigestuvate pindade anatoomiline eripära, mis piirab puusa liikuvust ning tekitab liikumisel valu.

Anatoomilised muutused siinkohal liigne luumass tekivad tavaliselt reieluu pea CAM ning atsetabulumi ülemises osas PINCERsageli on probleem ka liigese ebaühtlases liigestumises. On leitud ka seos lapsena põetud Perthese tõvega. Valu on sellise probleemi puhul kõige sagedasem kaebus, valus reied võib esineda mõjutatud küljel alates alaseljast kuni reie keskosani välja, sageli siiski ühes kindlas kohas. Enamasti kannatavad selle käes noored ning keskealised mehed ning probleem võib olla omandatud või kaasasündinud.

Omandatud pitsumine on sageli korduvate koormavate liigutuste tagajärg, näiteks pikaaegne kükitamine, autosse istumine ja sealt väljumine, puusa koormamine maksimaalsete rotatsioonasenditega, järsud pööramised, suunamuutused ja hüpped. Samuti võib jalg minna soojaks, punaseks või on haigel jalal nahk värvunud teisiti kui tervel. Kui sul tekib mõni neist sümptomitest, peaksid kohe arsti poole pöörduma.

Reielihase vigastused ja nendest hoidumine – Ajakiri SPORT

Kuidas diagnoositakse SVT-d? Kui su arst kahtlustab SVT-d, teeb ta diagnoosi kinnitamiseks või välistamiseks vajaliku uuringu. Selleks on ultraheli-doppler uuring Vaata lisaks tromboos-diagnostika SVT ravi põhieesmärgid on järgmised: takistada hüübe suurenemist takistada trombi lahtimurdmist ja liikumist kopsudesse vältida uute trombide teket. SVT ära hoidmiseks ja ravimiseks kasutatakse mitmeid ravimeid, mis kuuluvad antikoagulantide ehk vere hüübimissüsteemi pärssivate ravimite hulka.

Haiguse ägedas perioodis, kui tegemist on ulatusliku veenitromboosiga, reeglina kasutatakse süstitavaid antikoagulnate — hepariini või madalmolekulaarset hepariini.

Pikaajaliseks raviks kasutatakse suukaudseid antiakogulante kas Varfariini Marevan või uusi antikoagulante. Oluline on teada, et igal antikoagulandil on erinev raviskeem. Vaata lisaks tromboos-ravi Millised on antikoagulantide kõrvaltoimed? Antikoagulandid võivad soodustada verejooksude teket. Näiteks võid tähele panna, et noaga näppu lõikamisel võtab vere hüübimine kauem aega kui varem.

Samuti võivad tekkida kergemini nahaalused verevalumid e. Olen 23 aastane naine. Hakkasin paar päeva tagasi trenni tegema mis oli suuremalt osalt jalgadele just sääremarjadele.

Olen teinud seda trenni valutab jalgade liigese ja eespool kunagi enne aga peale seda korda läksid jalad natuke valus reied.

Kõndida ka hästi ei saa ,sest lihased on kanged alles. Seostasin paistetust ka sooja ilmaga kuna ma ei tööta praegu siis ei saa muus asi olla. Kuigi tavaliselt oli suviti peale tööd tavaline probleem ,et jalad paistetasid suureks. Tavaliselt läks paistetus ööga üle aga sel korral mitte. Samuti võtan rasestumisvastaseid pille. Tromboosi korral on tavapäraselt turse ja lisaks valu ühes jalas, seega Teil tromboosi ei kahtlusta.

Miks jalad turses on, võib olla seotud trenniga või muude teguritega, millega soovitan esmalt pöörduda perearstile, kes tegeleb seejärel põhjuste selgitamisega. Parimaga, Dr. Kaljusaar Küsimus nr 80 Tere. Olen 16 ja oma pikkuse kohta väga kõhn. Hiljuti hakkasin tegelema jooksmisega ja jalgadele tekkisid sinikad. Jalgu kuskile vastu pole ära löönud ja keegi ei peksa ka.

Ma tahaksin teada kas ma võin edasi joosta ja millest need sinikad tekivad. Võite edasi jooksta nii nagu soovite. Tõenäoselt see pole haiguslik, aga valus reied juurde võib ikka minna oma muret kurtma, hea on teha siis mõni vereanalüüs, näiteks kliiniline veri. Kaljusaar Küsimus nr 79 Tere! Kuidas ma tean, et mul on kõrgenenud tromboosirisk? Või on ehk kõigil rasedatel selle kõrgenenud risk? Olen aastane ja Kas on oluline võtta mingit ravimit hepariini või piisab sellest, et ma lennukis iga natukese aja tagant ringi jalutan, palju vett joon ja jalgadele harjutusi teen?

Raseduse ajal on kõigil naistel kõrgem tromboosirisk. Kui Teil puuduvad muud tromboosi soodustavad riskitegurid, siis ravijuhiste kohaselt rutiinselt kõikidele rasedatele hepraiini süsteid enne lennureisi ei tehta. Kui te soovite personaalset nõustamist enda tromboosiriski tegurite suhtes, siis seda tehakse AS ITK tromboosikabinetis tromboosiõe poolt. Tromboosriski teguritest leiate infot ka meie kodulehel patsiendi rubriigist.

Kaljusaar Küsimus nr 78 Tere, mul oli kaks aastat tagasi kopsutromboos praegu on rinnus valud kas see haigus võib tagasi tulla ja kas saab ilma perearsti saatekirjata tromboosi arsti juurde minna Haigus võib korduda. Tromboosispetsialisti juurde saab saatekirjaga. Kui tervilik seisund halveneb kiiresti, siis võib erakorralise meditsiini osakonda pöörduda, kus tehakse uuringud ja selgitatakse välja kas on kopsuarteri trombemboolia või ei ole.

Kaljusaar Küsimus nr 77 Tere. Olen 23 aastane noor naine. Määrati Marevan ravi. Pindmised veenilaiendid kubemepiirkonnas ja osaliselt ka reiel jäid ja seda ei muutnud miski. Jäin rasedaks. Ja terve raseduseaeg süstisin Clexane. Nüüd on sünnitusest nädal ja mõned päevad juba on kubeme ja reie vahelises veenilaiendis justkui tükk sees ja see on kuskil 15 cm ulatuses kõvaks tõmmanud. Kas tuleks pöörduda arsti juurde? Mis valus reied olla võiks? Palun pöörduge EMO-sse, seal tehakse ultraheli doppler, seejärel saab öelda kas on tromboos või ei ole.

Kaljusaar Küsimus nr 76 8.

  1. Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile
  2. Miks voib olla ola liigese osteokondroos
  3. Mida ravida valu puusaliigese
  4. Liigeste Tentoriumi ravi
  5. Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.

Muid soodumusi ei tea olevat. Minu mure on järgmine. Olen keskmise aktiivsusega jooksuharrastaja, ca 30 km jooksu nädalas. Lisaks on planeeritud juuli alguseks keskmäestikus üks jooksuvõistlus 21 km. Kas võin jätkata harjumuspärase jooksutreeninguga või peaksin selles midagi muutma. Ja kas juulikuine võistlus on normaalse riskiga? Achilleuse kõõluse operatsioonijärgselt pean tegelema ka pidevalt venitusharjutustega.

On siin mingeid vastunäidustusi? Ette tänades. Teie kirjast saan aru, et tegemist on värske süvaveenitromboosiga. Seega üldtunnustatud soovituste järgi ei soovitata aktiivset sportimist esimese kuu jooksul.

Kate liigeste valuriistad on kanda kompressioonsukka ning kindlasti on näidustatud regulaarne tavapärane liikumine, kuid aktiivsest spordist tuleks esialgu loobuda. Juuli kohta ei saa soovitusi anda toetudes ravijuhistele, kuna need selliseid soovitusi ei sisalda. Oma kogemusest ja praktikast saan vaid öelda, et mina soovitaksin juulikuise võistluse vahele jätta sel ajal Teil veel tromboosiravi kestab.

Venitusharjutuste tegemiseks mingit vastunäidustust ei ole. Sukles Küsimus nr 75 Tere. Üleeile õhtul trepist üles astudes tundsin parema jala sääremarjas järsku tugevat valu. Nagu oleks keegi kiviga või vasaraga tugeva hoobi andnud. Käärisin püksisääre üles valus reied mingit jälge ei leidnud,ega pole seda tänase päevani näha. Valu sääremarjas oli nii tugev,et käia ei saanud.

Abikaasa aitas voodini jõuda. Ööuneks panin jala alla tekikuhja. Hommikul jalga liigutades tundsin valu. Astudes toetuda ei saanud,ehk siis hüppasin teise jala peal. Siiski oli valu pisut nõrgem kui eelmine õhtu. Sääremari oli paistes. Panin külmakott ja Arnicare geeli. Istudes jalg ülespoole valu enam ei tundnud. Täna on paistetus ja ka valu vähenenud veelgi. Astudes saan juba natuke toetuda ka paremale jalale,kuid vaid varvastega teatud nurga all. Täistallaga astuda püüdes lööb tugev valu jalga.

Kas tegu võib olla veresooned lõhkemise,lihasrebendi või tromboosiga? Oleme külas sõpradel soomes ja perearstiga pole veel konsulteerinud. Kuna algul ei osanud suurt midagi tõsist karta pole ka siin kiirabi poole pöördunud.

Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud. Igal juhul soovitus kiirelt kontakteeruda astiga st visiidile minna, mitte läbi telefoni või interneti, sellest pole kasu. Kaljusaar Küsimus nr 74 Tere. Olen 28 aastane naine. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud.

Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata. Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud valus reied tekkinud.

Tromboosiühingu e-mail

Neid juhtub ikka vahel tulema. Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab. Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne. Mentstratsioon on halb.

valus reied Valu olaliigese valu viskamisel

Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb valus reied verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada.

Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega. Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki. Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid.

Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad.

Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus.

Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen Olaliigese artroos paremal saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta.

Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde? Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki. Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid valus reied enne kui need päris tõsiseks muutuvad??

Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja. Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita. Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte.

Neurokirurg selgitab, miks tekib jalga kiirguv valu - Tervis

Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas. Evo Kaha võtab vastu Lääne Valus reied Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil. Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr. Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste.

Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel.

Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata.

Süvaveeni tromboos « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Olen väga mures ema pärast. Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides valus reied isegi eeliseid Marevani ees. Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust.

Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud. Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti. Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, valus reied mitte nii hullisti kui praegu. Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist.

Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi.

Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9.

valus reied Pillide liigeste poletik

Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist.

Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt. Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada.

Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad valus reied sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga. Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad.

VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus Retsept Balzam liigesest valu vist suur raha valus reied käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis.

Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi. Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla.

Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd.

valus reied Psuhhosomatics valu liigesed

Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen.

Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda. Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd.

Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile.

Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada? Kuidas see lootele mõjub? Valus reied rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju?

Infovoldikud patsiendile

See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie luud liigesed haiget, mis see on osas.

Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides.

Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Liigeste regenereerimine enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud.

Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal? Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene.

Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa.

Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes valus reied tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni.

Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja valus reied see sõltub? IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR valus reied enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud.

Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil.

INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0. Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates.

valus reied jalgade ravi liigeste koonused

Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega. Jäi peale seda Marevan ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi.

Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani.

valus reied 24-aastased valulikud liigesed

Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga. Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st.

Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole. Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Mis ja kuidas ravida valu liigestes võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte?

Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile.

Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama. Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid.

Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos valus reied veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega. Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos Chen uck valu alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst.

Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem.

Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab?

Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te valus reied suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski.

Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile. Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima valus reied. Kas võib olla trombi oht vms?

Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida.

Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu.

Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi.

Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u. Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu.

Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info. Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule. Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad.

Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen