Tugev valu vasaku kae peal,

Kas põhjus ei saa olla hormoonide tase? Venoosse tromboosi korral ei ole tegelikult rangeid toitumissoovitusi, süüa tuleb tervislikult ja kindlasti on väga oluline jälgida, et kehakaal ei oleks suur. Olen 23 aastane noor naine. Tromboosi ravi on hädavajalik, hõlmikpuu ekstrakti kasutamine ilmselt mitte. Individuaalset, st oma käe järgi ortoosi saab tellida ortopeediliste vahendite poest.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid. Sagedasemad patsiente huvitavad küsimused leiate ka elu tromboosiga peatükist. Küsimus nr 88 Tere.

Vaevuste ennetamiseks tuleb kriitilise pilgu üle hinnata oma töötingimused ja -harjumused,» soovitas taastusarst. Kuidas käteprobleemi leevendada ja ravida? Eriti hoolsalt tuleks Nikitina sõnul jälgida, mida teeb arvutihiirt juhtiv käsi. Seejuures õla- ja küünarvars on üksteise suhtes täisnurga all,» õpetas taastusarst.

Karpaalkanali sündroom ehk hiirekäsi - Confido Meditsiinikeskus

Ilma randmetoeta hiiremati kasutamisel on randme asend liialt sirutatud ning pingestab ülemääraselt sõrmede sirutajalihaste kõõluseid ja lihaseid, põhjustades käsivarre ja ka õlavöötme valu. Vaevuste ennetamiseks on soovitatav kasutada randmetoega hiirepatja. Samuti hõlbustab töötamist arvutiga vertikaalse arvutihiire kasutamine. Kontoripäev ei peaks kulgema vaid istudes, oluline oleks iga tunni tagant teha viieminutiline sirutuspaus.

Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu. Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi.

Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u.

Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu. Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info. Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule.

Saada lugu

Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad. Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates.

EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 süst. Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale.

Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik.

Labakäevalu kimbutab palju kontoritöötajaid. Labakäevalu esineb Nikitina sõnul sagedamini just käelist tegevust nõudvate ametite esindajatel, nagu liinitöölised, õmblejad, juuksurid, aednikud, kunstnikud, kirurgid, hambaarstid, pianistid ja arvutiga töötajad. On sagenenud juhud, kus valu käes kurdavad ka lapsed ja noorukid, kes tunde arvuti või nutiseadmetega mängivad. Valu sõrmedes või randmetes võib tunda ka peale harjumatut pingutust kätega, näiteks korteriremonti tehes või kevadise okste lõikamise järgselt. Käevalu eest ei ole kaitstud ka teatud spordi- või liikumisharrastusega tegelejad.

Kuidas ma saan leevendada valu? Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas juba äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva. Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool. Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega.

Mida Te ise saate leevenduseks teha?

Tugev valu vasaku kae peal Bolk valu

Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit. Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena. Soovitaksin valu korral Paratsetamooli.

Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab. Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil. Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu.

Sage kaasaja probleem - labakäevalu

Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas.

Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida. Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid? Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk.

Tugev valu vasaku kae peal Laevade probleemide ajal voivad liigesed haiget teha

Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid. Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja.

Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi. Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille.

Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi. Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt. Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h. Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav.

Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu. Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla. Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet reie tagaküljes pole enne tundnud. Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend.

Tugev valu vasaku kae peal Osteokondrose folk ravi

See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda. Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Pigem on jalalabad külmad. Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton. Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma?

Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi Valu pisipiltide pohjused Lisainfoks, et ma ka suitsetan. Pikk lennureis üle 8 tunni on tromboosi riskiteguriks ning tromboos võib tekkida kuni 1 kuu pärast lennureisi.

Ka suitsetamine on riskiteguriks. Samas enamasti on veenitromboos ühepoolne, s. Lioton ja Venoruton on head asjad, kuid kui on tegu veenitromboosiga, siis jääb nendest väheseks.

Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres. Negatiivsed s. Kui D-dimeerid on positiivsed, siis see ei kinnita küll otseselt tromboosi diagnoosi, kuid sel juhul oleks vaja teha jalaveenidest ultraheliuuring. Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes. Sukles Millest või kuidas tekib kopsutromb ja kuidas sellest hoiduda? Palun lugege kodulehelt sellekohast informatsiooni.

Kaljusaar Kas insuliin byettat võib kasutada Marevani ravis? Marevanravi ajal võib kasutada kõiki insuliine. Kaljusaar Küsimus nr 50 Tere, Elukaaslasel oli välisriigis sääreluumurru parandamiseks operatsioon ja sealt anti talle kuni koduriiki saabumiseni igapäevased süstid teha, et tromboosiohtu vältida.

Operatsioonist on möödas 3 nädalat, kas Eestis tuleb süstidega jätkata või kui kaua peab pärast operatsiooni süste tegema?

Tugev valu vasaku kae peal mahlad liigesevalu

Kui reaalne tromboosioht üldse on nii kaua pärast operatsiooni? Sääreluude murru järel soovitaksin teha tromboosi profülaktikat süstitavate antikoagulantidega kokku kuni 28 päeva. On olnud kaks sünnitust, raseduse ajal olen süstinud fraxiparinet ja clexanet. Teadsin seni, et ühtegi hormonaalset rasedusvastast vahendit kasutada ei tohi. Naistearst väitis nüüd aga,et hormoonspiraali võib ikkagi paigaldada kuna hormonide mõju on seal väga lokaalne.

Kas see info on õige või peaks sellest variandist siiski igaks juhuks loobuma?

Karpaalkanali sündroom ehk hiirekäsi Karpaalkanali sündroom ehk hiirekäsi Karpaalkanalisündroom esineb kõige sagedamini keskikka jõudnud naistel ning seda põhjustab randmekanali ahenemise tõttu keskpidisele närvile tekkiv surve. Sageli taanduvad vaevused peale randmele puhkuse andmist, nende püsimisel aga annab hea tulemuse kirurgiline ravi.

Kui Teil on Leideni sündroom, siis Teile on keelatud kombineeritud kontratseptiivid rasestumisvastased pillidkuid on lubatud kas Cerazette tabletid ei sisalda östrogeeni või Mirena emaka-sisene vahend. Seda ilmselt Teie naistearst Teile pakubki. Sukles Küsimus nr 48 Tere! Olen pikemat aega hädas parema jalaga, mis jalasääre alaosas valutab ja kuumab, hommikuti on väga valus jalale astuda.

Jalg on õhtuks pahkluust paistes. Kui palju liikuda, siis paistetus taandub. Vahel tundub, et jalas on sada nõela, eriti valus on kanna all. Mõnikord on valu kuni reieni ja kiirgab isegi sama poole kätte.

Mida peaksin tegema, et elu kvaliteeti tagasi saada? Kõigepealt peaksite pöörduma arsti vastuvõtule ja laskma välja selgitada kaebusi põhjustava haiguse nime, siis võimalusel ravida või soovitused elustiiliks. Siis hakkab elukvaliteet paranema. Hoolimata tõhusast intereneti ajastust, ei saa haigust ühe kirja teel diagnoosida, nägemata probleemi tekitavat kehaosa ja inimest sihipäraselt küsitlemata.

Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Seega pöörduge oma perearsti poole, et kõigepealt kinnitada või välistada tromboosi diagnoos, vajadusel edasi suunata tromboosikabinetti AS ITK-s. Kaljusaar Küsimus nr 47 Tere! Sooviks teada,et kuidas avalduvad sümptomid,kui kaelaveresooned on lupjunud?

Nimelt,olen ise Samuti katsudes on kaelasooned väga valulikud ja pinges,ning valu kiirgab ka vasakusse kätte ning ka hammas tuikab vahepeal vasakult poolt. Hambaarstil käisin,ning põletikku hammastes ei ole. Käes on vahepeal selline ebameeldiv tunne ja vasakul pool lõualuus samuti,nagu oleks seest poolt paistes või turses midagi.

Samuti oli ka üldkolesterool tõusnud Juhtmete artriidi ravi. Arst ei määranud dieeti. Kas võibolla,et kaelaveresooned on ummistunud? Samuti on vasakul pool peas ka valud, silma juures. Pigem on Teil tegemist kaelaihaste pingest tingitud valudega see on katsumisel valus, ateroskleroos veresoontes ei ole katsumisel valus või lülisamba kaelaosa diskiprobleemidega.

Pöörduge oma perearstile, kes aitab Teie probleemi põhjuse välja Tugev valu vasaku kae peal Parimaga, dr. Kurb on see, et olen ülekaaluline ning reie ümbermõõt on 53 cm. Olen kogu kaubanduses ja ka interneti poodides näinud minule vaja mineva rõhuga mmHg vaid kuni 45 cm ümbermõõduga. Kas tõesti ei olegi neid suuremaid või ei ole neid Eestis suuremaid? Kas saan siis kanda väiksema rõhuga või saab neid suuremaid kusagilt siiski tellida?

Seal on võimalus tellida täpselt isikliku suuruse järgi. Juhul, kui see variant osutub liiga kalliks, on kindlasti heakui kannate kasvõi nõrgema kompressiooniga sukki. Küsimus nr 45 Millises vanuses või olukorras on mõtet teha trombofiiliku lastele trombofiilia-uuringuid?

Tegemist on tüdrukutega. Küsimus nr 44 Saan tromboosi ravimit Xarelto. Süvaveeni tromb avastati mais ja tänaseks olen juba paar kuud seda söönud, varem ka süstisin. Kas võin tarbida toidulisandit Spirulina? Ega nendele toidulisanditele vastunäidustusi pole koos Xareltoga? Seega keelatud toidulisandite kasutamine pole. Kuid soovitaksin arvestada siiski asjaoluga, et neid uusi ravimeid on oluliselt vähem aega uuritud ja kasutatud. Tromboosi ravi on hädavajalik, hõlmikpuu ekstrakti kasutamine ilmselt mitte.

Võib-olla siiski alustada toidulisandi kasutamist, kui olete ravi lõpetanud? Aga seniste teadmiste baasil teada olevaid kõrvaltoimeid pole.

Küsimus nr 43 Olen 69a. Kordagi ei ole olnud probleeme ja doosi ei ole vaja olnud muuta. KH äärmiselt põhjaliku uurimise tagajärjel ei leitud.

Karpaalkanali sündroom ehk hiirekäsi

Kästi asendada Marevan Pradaxaga, mida ei ole nõus ükski arst välja kirjutama puudub HK dotatsioon ja kardioloogi otsus oli siiski riskida ja jätkata Marevaniga. Kuidas toimida? Sellel preparaadil pole tõesti haigekassa soodustust, aga näidustus kodade virvendusarütmiga insuldi profülaktikaks on täiesti olemas. Küsimus on enamasti ravimi hinnas. Kui Te olete suuteline Pradaxat ostma, siis ei tohiks olla probleemi selle ravimi kasutamises.

Kui Teile aga hind üle jõu käib, siis on probleem olemas. Teine asi on muidugi see, et ka Pradaxa kasutamisel võib tüsistusena tekkida verejooks. Mõlemad preparaadid on ju antikoagulandid, toimemehhanism erinev, kuid toime sarnane.

Tugev valu vasaku kae peal Kus on glukoosamiini ja kondroitiin

Seega me ei saa anda garantiid, et ka selle ravimi kasutamisel hemoglobiini langust ei teki. Ma arvan, et peate ikka oma kardioloogiga need asjad korralikult läbi arutama. Küsimus nr 42 Olen süvaveeni tromboosiga haige. Perearst kirjutas mulle antidepressandi — Ciraset 10 mg, juurde võtan esialgu xanaxit. Ciraseti infolehes on kirjas, et ravim mõjutab INR taset. Saan aru, et seda ravimit tarbides pean ravi jooksul iga nädal tegema INR analüüsi.

Kas see on mulle sobilik ravim?

Neuroloog selgitab: viis levinumat põhjust, miks käsi valutab

Ka nendel Tugev valu vasaku kae peal, kellel INR püsib muidu väga stabiilselt terapeutilises vahemikus. Kui aga uue ravimi lisamise järgselt INR ei muutu või stabiliseerub kiiresti teiseks-kolmandaks määramisekssiis edasi pole vajadust tingimata iga nädal analüüsi teha.

Tavaliselt võetakse ka antidepressanti pikemalt, vähemalt 3 kuud. Uuesti oleks vaja INR analüüsi kontrollida mõned päevad pärast ravimi kasutamise lõpetamist. Nii tuleks käituda kõikide ravimitega, mis raviskeemi lisatakse ehk mis ei ole püsivalt Marevani kõrval raviskeemis. Küsimus nr 41 Tere. Olen 18 aastane naine ning 2 nädalat tagasi avastati kopsuarteri vasakus alasagara harus ja osalt ka alasagara segmentaalsetes arterites trombimassid.

Põhjuseks antibeebipillide kasutamine. Haiglas sain süste ning Marevani, kodus jätkan raviga Xarelto 15mg x 2. Sooviksin teie arvamust ravimi Xarelto kohta. Ning tegelesin eelnevalt võrkpalliga, millal ja kui Stress ja liigeste haigused võiksin treeninguid jätkata? Korralike ja suurte ravimuuringutega on tema efektiivsus süvaveeni tromboosi ja KATE ravis tõestatud. Loomulikult pole meil veel suurt isiklikku kogemust, aga ka see tasapisi suureneb ja siiani negatiivset tagasisidet ravimi koht pole minul ega mu lähimatel kolleegidel küll olnud.

Tahaksin ainult meelde tuletada, et ravi esimesel kolmel nädalal on 15 mg kaks korda päevas ja pärast kolme nädalat on ravi üks 20 mg tablett üks kord päevas.

Treeningute alustamise kohta on nõuannet raskem anda. Kui Teil pole enam mingeid kaebusi, siis võite tasakesi treeningutega alustada, aga vältida tuleks sellist treeningut, kus on kukkumiste-vigastuste oht olemas. Küsimus nr 40 Tere, olen 23 aastane, naine. Kuna kateetrite sisestamise kohta tekkis suur sinikas ning see koht oli paistes, ei saanud ma korralikult kõndida ~ nädala peale protseduuri kõndisin ikka, aga mitte väga pikki vahemaid.

Nüüdseks on kõik korras, aga kõik need kolm kuud ma olen pidevalt kartnud trombi, kuna ma ei tea selle kohta just palju. Minu küsimus on- kas protseduurijärgne oht trombi tekkeks peaks peale kolme kuud olema kadunud? Mida ma peaksin jälgima kui üldse? Kaela radikulopaatiat põhjustab lülisamba kaelaosa väljasopistunud lülivaheketta surve närvijuurtele.

Selle põhiliseks riskiteguriks on töö sundasendis. Valu ja suremistunne esinevad sageli mõlemas käes. Tüüpilise haiguspildi korral saab valu ja tundehäire asukoha järgi tavaliselt üsna täpselt määrata, missuguse kaelanärvijuure kahjustusega on tegemist. Kirurgilise ravi planeerimisel tuleb aga kahjustuse täpsustamiseks teha lülisamba kaelaosa kompuutertomograafia või magnetresonantstomograafia. Kaelaradikuliidi ravikompleksi kuuluvad tänapäeval nii närvivaluvastased ravimid, võimlemine sh ujumine, mis on kõigi lülisambahaiguste korral erakordselt soodsa toimega ning taastusravi elektriravi, ultraheliravi, magnetravi jms.

  • Valutavate randmete heaks kirurgi abita. Nipid käte ja sõrmede lihasjõu tugevdamiseks | lustilaudur.ee
  • Neuroloog selgitab: viis levinumat põhjust, miks käsi valutab - Delfi Naistekas
  • Ravi diagramm artroosi ajal
  • Vahel kaasneb käevaluga ka tundehäireid nagu sipelgate jooksmise tunne, surin, suremistunne või torked.
  • Sage kaasaja probleem - labakäevalu - Tervis
  • Neuroloog selgitab: viis levinumat põhjust, miks käsi valutab - 4 Kliinik

Raskematel juhtudel tuleb kaela lülivaheketast opereerida, kui survet närvijuurtele muude meetmetega vähendada ei õnnestu. Õlavalu põhjustavad sageli osteoartroos ehk liigeste kulumine, õlaliigest ümbritsevate lihaste kõõluste ehk rotaatormanseti rebendid ning külmunud õlg ehk adhesiivne kapsuliit. Õlakahjustusest tingitud valu vallandub lihtsatel tegevustel, nt riietumisel, juuste kammimisel, käe tagatasku panemisel.

Sagedamini esineb haigus füüsilise töö tegijatel, riskiteguriteks on rasedus, kilpnäärme alatalitlus, akromegaalia, reumatoidartriidi ja suhkurtõve põdemine. Sageli aga kindlat tekkepõhjust ei leitagi. Sündroomi uurimiseks on mitmeid võimalusi Karpaalkanali sündroomi diagnoosimiseks on oluline iseloomulike vaevuste esinemine.

Lisaks tehakse närvi pigistusvigastust hinnata võimaldavaid teste rannet erinevatesse asenditesse asetades ja refleksihaamrit kasutades. Karpaaltunnelit saab uurida ka ultraheli uuringu Olgade julged. Keerame ukselinke ja -nuppe, vääname konservipurkide kaasi, teeme kätekõverdusi — ning peame seda kõike iseenesestmõistetavaks, kuni ühel päeval randmed valulikuks muutuvad.

  • Kasitsi uhiste maitsetaimede ravi
  • Nipid käte ja sõrmede lihasjõu tugevdamiseks Kodutohter Esimene asi, mida valusad randmed vajavad, on puhkus.

Üks vaevus, mitu põhjust Kõige tuntum randmete koormuskahjustus on kõõlusetupepõletik, mis tekib siis, kui kõõlusetupp või seda ümbritsev sidekude tursub, kasvab liialt või jäigastub. De Quervaini sündroom on pika pöidlaeemaldaja ja lühikese pöidlasirutaja vaheline kõõlusetupepõletik.

Epikondüliit ehk tennisisti küünarnukk annab tunda käsivarres, randmes ja käelabas. Karpaalkanali- ehk randmekanalisündroom on randmes asetseva närvi pingeseisund, mille korral randmekanali seinad on ärritunud ja tursuvad, mis omakorda avaldab survet kanali sees kulgevale närvile. Sõrmed muutuvad tundetuks ja neis tekib torkiv tunne; mõnikord väheneb sõrmede pigistusjõud ja näpuosavust nõudvate ülesannete lahendamine võib osutuda keerukaks — näiteks niidi nõelasilma pistmine võib tunduda lausa võimatuna.

Terav valu kiirgub tihti käsivarreni välja. Kui näib, et käsi kipub ära surema, võib tegemist olla pitsumisega.